Gemiddelde duur penetratie: 5:24 minuten


Wat is de tijd die het gemiddelde wippie duurt? Brendan Zietsch, psycholoog aan de universiteit van Queensland, ging dat eens uitzoeken. En goed ook. Hij stuurde 500 koppels uit de VS, Nederland, Engeland, Spanje en Turkije met een stopwatch het bed in.


Deze mochten meten hoe lang ze er over deden. Voorspel en naspel deden er dit maal niet toe. De tijd betrof alleen de penetratie, van het moment van binnengaan tot het klaarkomen.

De langzaamste en de snelste klaarkomer

Altijd leuk zulke cijfers. We beginnen met de winnaars. Het snelste koppel sprintte in 33 seconden naar de eindstreep. Maar de echte winnaars waren het koppel dat er 44 minuten over deed.

De gemiddelde penetratie duur

En het gemiddelde? Dat lag op vijf minuten en 24 seconden aan penetratie.

Turken het snelst klaar

Of het voor alles geldt houden we in het midden, maar wat klaarkomen betreft zijn Turken het snelst klaar. Met 3,7 minuten ligt hun gemiddelde opvallend veel lager dan dat van de Nederlanders, Amerikanen, Britten en Spanjaarden. De koppels uit die landen waren allemaal ongeveer even lang bezig.

Fabels ontkracht

Er werden ook wat aannames naar het rijk der fabelen verwezen. Zo hielden oudere mannen het niet langer vol dan jonge mannen (wat wel vaak wordt gedacht). Het tegendeel was waar. De ouderen heren waren sneller klaar. Ook bleek het wel of niet gebruiken van een condoom geen of weinig effect te hebben op het uithoudingsvermogen Hetzelfde geldt voor wel of niet besneden zijn.