Verleidelijke lingerie: Het korset / corset


Vroeger waren korsetten een soort martelwerktuig voor vrouwen. Door het dragen van een korset werd hun lichaam in de gewenste vorm geperst. Dat ze met het korset niet konden ademenen was van ondergeschikt belang. Gelukkig is er veel veranderd. Een korset (corset) wordt nu meestal gedragen als verleidelijke sexy lingerie.


Kijk maar eens bij de beste winkels om lingerie te kopen wat er allemaal aan mooie korsetten (corsetten) te koop is. Mooi, verleidelijk, elegant en sexy.

Één van deze winkels is Pabo. De afbeeldingen korsetten op deze pagina komen van de Pabo website.


Korset of corset

Een korset (vaak onjuist als corset gespeld) is heel klassieke lingerie voor dames. Al voor 1600 hesen vrouwen zich in een korset om delen van hun lichaam te accentueren of om zelfs het lichaam naar de gewenste vorm te vormen. Een korset / corset was in die tijd een verregaande vorm van shapeware. De vrouwen werden helemaal ingesnoerd. Vaak hadden ze zelfs iemand nodig die voor het het korset met alle kracht kon aansnoeren.

Zo werden (afhankelijk van de mode uit die periode) de borsten platgedrukt of juist gepushed. Of een mollige dame kreeg een wespentaille. Comfortabel was een korset in die tijd niet, vrouwen vielen regelmatig flauw bij gebrek aan adem.


Korsetten / corsetten in deze tijd

Kortsetten worden nu om medische redenen gedragen. Deze korsetten geven steun waar nodig, maar knellen niet meer zo. De corsetten waar we het hier over hebben worden echter niet voor medische redenen, maar gewoon omdat ze sexy zijn.

Bij bovengenoemde beste winkels om lingerie te kopen vind je namelijk prachtige sexy corsetten.

Ook deze korsetten vormen het lichaam prachtig, maar dan op een aangename manier zonder te knellen. Het hoofddoel van deze korsetten is om je sexy te voelen, en er sexy uit te zien. En je partner iets prachtigs te geven om uit te pakken.


Goedkope korsetten

Kijk bij bovenstaande winkels voor prachtige korsetten tegen een lage prijs.